Nog steeds geen zomer

Nog steeds geen zomer

Het is nog steeds geen zomer!

Man, man... wat verlang ik naar de zon. Heerlijk een volle dag zoeken op een akker, weiland, lokale plas of gewoon even op het strand. Eigenlijk maakt het mij nu niet zoveel uit, als het maar even in de zon is. Gezellig samen met mijn zoekmaatje, beetje kletsen op de heenreis in de auto. Of het seinen naar elkaar zodra er iets gevonden is. De meest vreemde "seintjes" vliegen soms over en weer, wie kent dat niet? Dan hebben we het nog niet eens over het bekende huppeltje of dansje na het vinden van een zilveren muntje. Elkaar proberen de loef af te steken en dan weer even serieus de instellingen met elkaar vergelijken. Ondertussen genieten van een kopje koffie uit de thermoskan en een broodje gebakken ei, welke met liefde door mijn vrouw gemaakt is.

Storm op het strand

Als ik hieraan denk, dan denk ik tegelijkertijd ook aan de december stormen en harde wind. Dan denk ik terug aan het Scheveningen strand, waar ik me dan bevond in mijn neopreen waadbroek met daarover een gevoerde regenjas. Niet omdat het regende, maar omdat het de wind zo lekker buiten hield. Mijn capuchon dichtgetrokken, terwijl ik mezelf tegen het striemende zand beschermde door middel van een dichte veiligheidsbril. Dit allemaal om 4 uur 's nachts, omdat juist dan het water laag is. Handschoenen aan en een knipperend fietslampje aan de steel van mijn metaaldetector bevestigd, zodat mijn maatje me nooit uit het oog kon verliezen. Na 2 uurtjes zoeken weer terug naar de auto, om heerlijk warm te zitten met de kachel aan. Ondertussen met dikke rode konen aan een bak koffie, weer uit dezelfde thermoskan!

De befaamde thermosfles

De neopreen waadbroek laat me onmiddelijk denken aan mijn neopreen duikpak. Deze duikpak is namelijk ook een garantie voor de nodige verhalen. Denk maar eens aan het omkleden tussen de auto's op de parkeerplaats of het heerlijk dobberen in het water en vergeten dat we eigenlijk aan het zoeken zijn. Van 20 graden in de zomer tot een watertemperatuur van 3 graden afgelopen week; jongens, wat was dat water koud! Gelukkig was ik voorzien van een goed neopreen pak en na afloop weer een bak koffie uit de befaamde thermosfles! Als die fles eens kon praten zeg, wat een mooie verhalen zouden daar tevoorschijn komen. 
De thermosfles staat hier op het aanrecht naast de koffiemachine, wachtend op zijn volgende avontuur. Ik zeg, nog even volhouden! De dagen worden voorzicdhtig alweer wat langer en daarmee komt de zon ook geleidelijk weer terug. Zodra de zon weer tevoorschijn komt kunnen wij met zijn allen weer heerlijk naar buiten. Samen met onze metaaldetector en zoekvrienden op zoek naar die ene, mooie droomvondst.