Een nieuw begin

Een nieuw begin

Ontstaan van mijn hobby

Jarenlang ben ik op mijn eigen manier bezig geweest met de hobby metaaldetectoren en metaaldetectie. Deze hobby is ontstaan uit nieuwsgierigheid naar wat er nog meer in de grond zou kunnen zitten, naast alle pijpenkopjes en scherven. En natuurlijk om af en toe de kop eens lekker leeg te maken, lekker buiten in de frisse lucht. 
In de loop der jaren kwam het fanatisme steeds meer naar boven, zeker wanneer ik wat leuks vond.
Ik werd steeds wijzer door verhalen van anderen, begon dingen uit te proberen en bouwde hierdoor steeds meer kennis op. Na verloop van tijd koos ik voor een andere detector. Poeh, andere knoppen en meer functies. 
Ga ik nu meer vinden?
Ga ik nu dieper zoeken?
En wat betekenen in hemelsnaam al die woorden bij al die knoppen?

Wijzer worden

Om op al dit soort vragen antwoord te krijgen moest ik op zoek gaan naar mensen die ook dezelfde metaaldetector hadden. Door rond te vragen kon ik erachter komen wat welke knop nu wat deed, wanneer je de knoppen moest gebruiken of juist wanneer je deze niet moest gaan gebruiken. Er onstonden hele lijsten met andere vragen, maar er volgden ook snel antwoorden. Zo in de loop der jaren zijn er heel wat metaaldetectoren door mijn handen gegaan, heb ik heel veel getest en veel gevraagd.
Uiteindelijk heb ik ook zoekers gevonden die wel wilden delen wat zij wisten. Op die manier heb ik heel veel kennis opgedaan, waardoor ik nu heerlijk kan zoeken op de meeste plaatsen.

Helpen van anderen

Nu na 17 jaar waarin veel gezocht en getest is, komen mensen bij mij met dezelfde soort vragen. Ik help ze graag! 
Ik vind dit erg mooi om te doen, zeker wanneer het lukt om iemand de juiste antwoorden te geven of in de juiste richting te sturen. Dit resulteerde ook in steeds meer mensen met vragen, vooral ook dezelfde vragen.
Nu ben ik een aantal jaar geleden begonnen om al deze vragen en mensen samen te voegen middels de zo genoemde cursusdagen. Deze staan uiteraard weer in de planning, echter moeten we nog heel even de Corona regels afwachten.

En nu, ineens dit!

Zoals bij de meeste van jullie bekend is, heb ik Joop van Zuid Holland Metaaldetectors enkele jaren bijgestaan. Dit was vooral op de zaterdagen en in de vakanties.
Echter, doordat Joop zijn leeftijd al richting de 70 liep ontstonden er wat plannen om de zaak misschien wel van de hand te doen. Na her en der wat opties besproken te hebben waren er toch nog wat bedenkingen. Misschien toch maar niet of juist toch wel, het idee viel weer even rustig.

Tot ineens de telefoon ging! Of ik tijd had om eens te komen praten bij Detectiespecialist D.J. Laan.
Dat is dus gebeurt e zie hier;

Enkele maanden later

Een hele nieuwe locatie!
Een hele mooie showroom!
En ik kan én mag gewoon doorgaan met mijn hobby en dus ook mijn werk: metaaldetectoren en metaaldetectie, vertellen wat ik er allemaal van weet!