BLU3 Nemo, wat een uitvinding!

BLU3 Nemo, wat een uitvinding!

In mijn vorige blog is hij al even kort voorbij gekomen: de BLU3 Nemo, oftewel de "Nemo".

De eerste keer dat ik met de Nemo onderwater ging voelde het wat vreemd. Geen duikfles of trimvest, alleen maar een loodgordel. Het was nog even zoeken om de juiste hoeveelheid lood te bepalen en dat dan ook nog eens op de juiste plek. Maar zodra dit allemaal goed is, voel jij je als een echte vis in het water!

Rustig ademend verplaatste ik mij net boven de bodem van het water, terwijl ik op mijn gemak om me heen keek. Door het zien van planten, vissen en afentoe de benen van rondzwemmende mensen, vergat ik al snel dat ik onder water was. 2,5 meter diep, zomaar! Ik genoot vooral van de tijd en vond het heerlijk om niet iedere 2 minuten omhoog te hoeven voor het happen van adem. 

Waar gebruik ik deze Nemo voor?

De BLU3 Nemo is natuurlijk voor verschillende activiteiten inzetbaar: van bootonderhoud, snorkelen met een dikke "plus" tot aan zelfs onderwater fotografie. Nog belangrijker in ons geval: onderwater detectie! 

Ik kan je eerlijk vertellen, het is echt een uitkomst! Je wandelt tot aan je navel in het water, laat je vervolgens op je knieën en dan voorover zakken totdat je plat op je buik "ligt". Zodra je dit hebt gedaan kan het feest beginnen. Tijdens mijn onderwater avontuur samen met de Nemo maak ik gebruik van een SECON handdetector, de SECON UWM 20. Even aanzetten om te zoeken en dan langzaam beginnen met zwaaien totdat de machine van zich laat horen. Wat zal het zijn? Misschien een euromuntje, treklipje of misschien zelfs wel een sieraad?
Verder neem ik altijd een netje mee voor het afval en een muntendoosje om alle anderen vondsten in te bewaren. Het valt me op dat, wanneer je wat verder uit de kant bent, je bijna geen rotzooi meer pakt. De plekken waar je niet meer met je hoofd boven water kunt zijn dus vrij schoon van rotzooi!

Mijn inzet van de Nemo

Dit seizoen heb ik de Nemo voor 80% ingezet voor het terugvinden van verloren items. Het is namelijk zoveel makkelijker dan te moeten staan met een waadschep, zeker op de plekken waar het net wat dieper is. Het scheelt dat niet de hele duikuitrusting mee hoeft, aangezien dat toch echt een bolderkar vol met spullen is. Daarnaast scheelt het ook veel tijd in schoonmaken, mijn duikuitrusting schoonmaken is ook een karwei. Nee! De Nemo past in een rugzakje, welke er gewoon bij zit! Het enige wat je hoeft te doen is het afspoelen met een slang. De Nemo weegt bijna niets.

Conclusie

Een ring welke van de vinger schoot bij het voeren van eenden, een telefoon die in het water schiet bij het instappen op de boot, een ketting die van de nek getrokken wordt tijdens het stoeien in het water: de Nemo heeft mij ontzettend veel plezier en gemak gegeven. 1,5 uur met gemak onderwater op 1 batterij, afhankelijk van hoeveel en hoe snel jij ademt. Voor mij ondenkbaar in deze hobby!

Gerelateerde producten