• Tesoro TEJON metaaldetector

€899,00

Incl. btw
Artikelnummer: TM 1008
Product title: TEJON metaaldetector
Merk: Tesoro

DE TEJON IS DE DIEPST ZOEKENDE METAALDETECTOR VAN TESORO EN DOOR ZIJN HOGE WERKFREQUENTIE OOK NOG EENS SUPERGEVOELIG.

Tesoro is er in geslaagd met de TEJON een goede combinatie te maken tussen de CORTES en de LOBO SUPER TRAQ. In de TEJON worden een prima dieptebereik en hiepergevoeligheid voor kleine voorwerpjes gekombineerd. Algemeen wordt door de TESORO liefhebbers de TEJON geprezen als beste akkerzoeker ooit.

BELANGRIJK: Bij deze detector moet de Grondbalans met de hand ingesteld worden om een optimaal bereik te hebben. De keuze aan geschikte zoekschijven is zeer groot: 15 cm dicht wide scan, 15 cm dicht concentrisch, 20 cm open concentrisch, 25 cm wide scan elliptisch, 25 x 30 cm wide scan (open). De laatste schijf is zeer geschikt voor grote akkers, waarbij diep gezocht kan worden. De elliptische is zeer geschikt in lastige stadsgrond waar veel puin in zit. De kleine schijfjes zijn op hun best als er extreem veel ijzer in de grond zit die je niet wilt opgraven. Met die kleintjes kun je dus tussen de rommel door zoeken, ook langzaam zwaaien en de disc. laag zetten helpt dan nog.

In de uitgebreide test van Lucien Bure slaagt de TEJON in 19 van de 20 tests. Geen enkele detector daarvoor heeft een dergelijk hoge score gehaald! De TEJON is in de U.S.A. zo populair dat Tesoro de Europese markt een half jaar lang niet heeft kunnen leveren. De TEJON heeft geen display zoals een strandzoeker deze graag ziet. Daarom zal de TEJON vooral de fervente akkerzoeker en stadsgrondzoeker aanspreken. Prettig lichte en goed uitgebalanceerde detector. Een verademing na al die zware armenbrekers. Zoekers op akkers en stadsgrond, stortgrond en terpen kunnen soms moeilijk een keuze maken tussen de Tejon of de Lobo.

tesoro-tejon-control-boxSPECIFICATIES

Soort detector: Motion detector
Bijgeleverde verwisselbare zoekschijf: 21x 24 cm concentrisch
Werkfrequentie: 17,2 kHz
Gewicht: 1250 gram
Lengte: 98 tot 131 cm
Voeding: 1 x 9 Volt batterij
Batterijduur: 20 uur
Plaatsbepaling: Ja
Diepte-indicatie: Nee
Basistoon: Nee (alleen op de alle metalenstand)
Geluid: Luidspeaker en 6mm plug hoofdtelefoon
Geluidsvolume: Niet instelbaar
Discriminatie: Handmatig
Gevoeligheid: Handmatig
Grondbalans: Handmatig
Geschikt voor zoeken op zoutwaterstranden: Nee
Waterdichte zoekschijf: Ja

WORDT GELEVERD MET

Zoekschijf 21x 24 cm concentrisch
Beschermkap
Batterijen
Handleiding: Nederlands en Engels
Garantie: 2 jaar

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen